De gravelbanen blijven voorlopig gesloten tot nader berichtgeving.

26 november 2023


Beste leden TC de Reest,

Hierbij een bericht van groundsman Nico Schans om jullie op de hoogte te brengen van een belangrijke spelregel met betrekking tot bespelen van de gravel/tennisbanen tijdens vorst. 

Opdooi, de grootste vijand van tennisbanen in de winter!

Tijdens de wintermaanden zijn de banen van TC de Reest gewoon open en kan er onder normale omstandigehden gespeeld worden. In de komende periode wordt vorst voorspeld. Omdat bij vorst de temperaturen onder het vriespunt komen, zal de bovenlaag van de banen bevriezen en vervolgens, afhankelijk van de temperatuur, weer redelijk snel ontdooien.  Let op: Bij opdooi na een periode van vorst de baan niet betreden, je kunt dan direct schade aanbrengen aan de toplaag van de banen!

Ga de baan echt niet op wanneer er natte of glanzende plekken zichtbaar zijn, of wanneer de banen te zacht zijn. Dat heeft enorm veel invloed op de kwaliteit van de banen. Onze groundsman Nico steekt heel veel tijd en moeite in het onderhoud, maar dan is het ook belangrijk dat iedereen zuinig op de banen is. Als we aan deze spelregel houden, kunnen we nog lang door blijven tennissen tijdens de winter maanden. 

Bedankt voor jullie begrip!

 

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 523 658 647

Sportpark De Balk

Hoogeveenseweg 36
7707 CH Balkbrug

KVK-nummer

40062439